veckan

I mitt förra inlägg skrev jag att jag skulle på kalas till Björn och Ola i söndags men det var ju inte fören nu på söndag kom jag på sen. Så fel man kan ha det ibland. I veckan har jag hunnit med ganska mycket tycker jag. I måndags skrevs det lite projektarbete med Joel och Linnéa. Ska även till HD i morgon och skriva mer på de. I går åkte jag till Petersborg för att träffa den stora familjen. Vi åkte och bowlade, tyvärr vann jag inte men jag kom ju inte sist så det var lugnt ändå. Åkte hem till Björn i går kväll och sov där. Jag somnade nog inte förens klockan två inatt och skulle upp klockan åtta för att handla mat på City Gross med Camilla. Jag är en sådan person som älskar att handla det kvittar om det är kläder eller om det är mat. Jag tycker verkligen det är kul. I morgon bitti ska jag jobba och sen till HD som sagt. På kvällen ska jag träffa en gammal kompis som flyttat till Kalmar. Jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på men det kommer nog mest bli en massa snack om vad som hänt i våra liv. På fredag förmiddag ska jag ta mig till Malmö för att handla lite pärlor och sen på kvällen ska jag till mormor för att äta lite middag. På lördag ska jag och mamma kanske till Väla för att kolla på en ny mobil till mig.


Det är föresten bestämt nu att jag ska till Stockholm och träffa familjen på Lidingö för att kolla om jag passar in där. Mamma och jag flyger upp till Stockholm på skärtorsdagen och kommer hem på långfredagen. Mamma ska ju inte följa med till familjen så hon får gå någon runda på stan. På kvällen ska jag och mamma kolla på musicalen Footloose. Jag längtar verkligen. Allting med Stockholm kändes så långt bort innan men nu känns det på något sätt verkligt.   


Stan

Har precis kommit hem från en tur på stan. Jag och mamma gick runder lite på stan och kollade lite. Mamma bytte en tröja som hade gått sönder när hon tvättat den. Tyvärr hittade hon inget nytt. Jag köpte lite tulpaner som jag ska ge till Madde ikväll och så köpte jag två små presenter till Ola och Björn tills imorgon. Jag ska på kalas till dem i morgon så jag måste ju ha med något även om Björn redan har fått sina presenter. När vi var klara på stan så gick vi och tog en fika på Wayne´s. Just nu håller jag på att måla en hylla jag gjorde i 9:an. Vi har haft den uppe på en garderob sedan jag gjorde den klart. Nu ska den äntligen bli klar så vi kan sätta upp den.

Ikväll ska jag till muf lokalen där Madde ska ha 25 års fest. Jag tror det kommer bli jättekul, ska bara komma på vad jag ska ha på mig.

image37

Nu har jag ju lov i en hel vecka. Ska träffa en massa gamla kompisar som jag inte träffat på väldigt länge. Ska ta en tripp till mormor också och hälsa på henne.


Ska börja fixa till mig nu så ha det så bra.

Alla hjärtans dag

Sitter just nu och pysslar med lite mallar till några present boxar jag ska ha till mina smycken som jag gör. Ska bara köpa lite fint papper sen någon gång.


I går var en underbar dag. Jag och Björn gick lite på stan och kollade in den nya pärlaffären sen gick vi till Shakespeare och ät lunch. Jag åkte upp till HD igen för att jobba till fyra. När jag kom till HD ville Sandra att jag skulle följa med henne till Maxi så att hon kunde köpa en liten presentkorg till Martin. Vi fixade ihop en jättefin korg till han. Sen kände vi för att köpa en lite present till vår kära Chef på HD så vi gjorde ihop en lite talrik med lite godis och kakor. Väldigt fint.
      
Martins presentkorg      Vår Chefs lilla present  

När jag kom hem stod det tre jättevackra rosor i hallen. Björn hade varit och köpt de till mig när jag jobbade. Rosorna var de längsta och största rosorna jag någonsin sett. Jag och Björn gav varandra alla hjärtans dag presenter häromdagen för att vi inte kunde hålla oss. Han fick en Elvis bok av mig och jag fick en otroligt söt Miranda nalle prydnad där man ska sätta foto i. Jag fick även lite lotter. Av mamma fick jag en otroligt fin väska jag velat ha länge och mammas nya kille köpte en otroligt söt liten chokladask till mig. På kvällen var vi ute och åt på Harry´s. Det var super gott som vanligt. Sen gick vi hem till mig och kollade lite film. Halv 9 tog vi tåget till Teckomatorp för att sova hemma hos Björn. Hans bror och någon tjej var i hans lägenhet och kollade film. Vi gjorde marängsviss och myste hela kvällen.
Vi sov till 11 i morse och det var verkligen härligt. Jag gjorde frukost och sen kollade vi lite tv. Björn skulle börja jobba kl tre så jag tog tåget hem.

Mamma kommer snart hem då ska vi göra ve maten till ikväll. Mormor kommer och ska äta här.


Föresten, jag tror nog det blir att jag åker till familjen på Lidingö som jag skrivit om här i bloggen. Familjen verkar jättetrevlig och de verkar vilja ha mig som au Pair.

  

Linnéa som uteliggare

Har precis ätit lunch här på HD, det blev bakad potatis med skinka och ost. Väldigt bra mat fören gång skull, annars brukar det bara vara korv i cafeterian och det kan jag ju inte äta.
I går var jag, Joel och Linnéa ute och filmade hela dagen. Klockan 10 gick jag och Linnéa till någon affär som hyrde ut kläder och lånade lite till vårt projekt arbete. Joel åkte samtidigt upp till HD och hämtade kamera och så. Sen gick jag och Linnéa hem till mig för att hämta en filt hon skulle sitta på. Joel mötte upp oss utanför min port, sen gick vi bort till Kicks för att få Linnéa sminkad som en uteliggare. Eftersom vårt projektarbete handlar om hur det är att vara uteliggare så skulle Linnéa prova på hur det är. När sminkningen var klar gick vi till butterick´s för att Linnéa skulle få lite fejkat blod på läppen och krogarna och för att få gul gega på tänderna. Efter de gick Linnéa och satte sig vid HM´s entré och försökte tigga pengar, jag och Joel gick till cykelställen en bit bort och filmade därifrån. Efter en halvtimme gick hon och satte sig vid JC, personalen på JC gick ut flera gånger för att kolla att hon satt där sen ringde de till en väktare som fick köra bort henne därifrån. Vi gick till knutan för att filma men besöket där blev inte långvarit, vi gick istället till stadsparken för att filma lite ekorrbilder. Det kom fram en uteliggare till Linnéa och gav sina sista pengar till henne. Sjukt gullig man. Vi ska nu skänka alla pengarna till de hemlösa i Helsingborg.

Så här såg Linnéa ut i går:
image30
image31


På kvällen i går var jag i Billeberga på årsmöte med scouterna Jag blev avtackad eftersom jag inte kan fortsätta att sitta i styrelsen. Jag fick en fin tulpan vas av dem som present.

I dag ska jag ha möte med Bertil om byakampen till vårlägret. Jag och han är ansvariga för den.

Distriktsstämma

Helgen har varit fylld med nöjen jag älskar. I fredags hade vi ombudsmöte med Helsingborgs MUF, det var otroligt bra för jag fick säga vad jag tycket till Joel. Han och jag hade en vild diskussion om hur jag skulle välja till distrikts styrelsen. Joel visade upp ett förslag som han la fram som Helsingborgs förslag och sa till alla nya medlemmar att alla i Helsingborg var eniga om detta beslutet och att det var så man skulle rösta. När vi i Helsingborgs MSU hade vårt möte om vilka vi ville ha fram till distrikts styrelsen valde vi några andra än vad det stod på Joels papper. Alltså var inte ALLA i Helsingborg överens men eftersom alla bara satt helt tyst så kunde jag inte hålla mig, jag sa till Joel att jag i all fall inte tänker röst som Helsingborg utan som jag själv ville. Då blev han jättearg på mig och sa att man ska rösta som ens förening gör. Men jag har en röst och jag får använda den hur jag vill. Jag gick alltså emot Helsingborgs förslag och körd mitt race med Malmö MUF istället. Något jag absolut inte ångrar eftersom jag fått se nya sidor hos folk.
Klockan 9 i går infann jag mig på hotell Scandic Horisont i Helsingborg, för att medverka som ombud på Skånes distriktsstämma. Stämman började kl 10 med en massa talare, bland annat Peter Danielsson som är kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg, Niklas Wykman som är MUF:s förbundsordförande och Tobias Billström som är migrationsminister. Det blev många skratt och vad jag vet så var alla glada. Det blev mycket diskussion om personvalen och när jag fortfarande inte tänkte rösta som Helsingborg så blev de flest från Helsingborg ännu surare på mig. Men jag måste rösta på vad mitt hjärta säger.
Mamma kom och hämtade mig tjugo över tre och körde mig till teatern i Landskrona där jag skulle kolla på "musikal" med Björn och några från hans familj. Björns två kompisar spelade i den och de var fantastiskt duktiga. Den slutade ungefär vid sex tiden och Ola körde in Björn och mig till Helsingborg. De släppte av mig hemma och körde sedan vidare till Patrik och Gunilla.
Jag tog en snabb dusch och fixade till mig, tjugo i åtta gick jag till Hotellet där banketten skulle hållas. Skorna klämde och klänningen åkte upp hela tiden. Men jag kom fram efter en kvarts gående. Jag mötes av finklädda och glada mufare. Under middagen var det många fina tal, folk tackades av och middagen höll på i mer än tre timmar. Vid tolv tog vi bussen som vi hyrt ner till stan för att festen på våran muf lokal. Jag gick hem och bytte strumpbyxor eftersom de hade blivit lite konstiga sen gick jag till muf lokalen och ställde mig i baren och serverade. De flesta dansade nere vid baren men det var även folk som var där uppe och minglade runder. Björn kom förbi vid ett tiden innan han skulle gå hem och lägga sig. Jag gick hem vid två tiden tror jag. Eftersom stämman skulle fortsätta kl nio i morse igen så ställde jag kl på sju.
Björn väckte mig tio över åtta och frågade om jag inte skulle upp. Jag fick panik eftersom jag brukar ta minst en och en halvtimme på mig när jag ska fixa mig på morgonen,  men nu hade jag bara 50 minuter på mig innan jag skulle befinna mig inne i stämmosalen. Jag hann inte duscha men det gjorde inget för jag såg faktiskt rätt okej ut när jag vaknade, något jag aldrig har gjort förut. Mamma körde mig så att jag var där tre minuter över nio , det gjorde inget att jag var några minuter försenad för det var nog bara fem personer i salen. Alla satt vid frukosten och var bakfulla. Men stämman började även om inte alla var där, det blev en massa val och sedan en massa motioner. Bland annat om abort, vapenliberalism, värnplikten och presstödet. Stämman skulle sluta vid fyra men slutade kl fem istället.
När jag kom hem hade mamma sin nya kille där som jag aldrig träffat förut. Han verkar vara väldigt trevlig och han har en son som är ett år yngre än mig och går samma linje som jag fast han läser text istället. Björn kommer vid halv 11, då ska vi väl kolla på andra avenyn som vanligt. Jag älskar verkligen den serien.
Ska läsa Johans blogg nu om melodifestivalen.


Bilder från stämman och festen efteråt.
image25image27
städning

Vaknade tidigt i morse av att jag hade värsta smärtorna i magen, jag gick upp men det blev inte bättre så jag fick skicka sms till Micke och säga att jag inte kom i dag heller. Jag gick och la mig och vaknade när björn skulle gå runt 9 tror jag. Sa hej då till han och somnade igen. Vaknade kl 12 tror jag och gick upp. Gjorde lite frukost bestående av kaffe, vatten och knäckebröd med banan på. Kollade igenom tidningen och satte mig sedan för att läsa posten. Jag är en av de få personen som älskar att få reklam. Det kvittar om det är från ÖB eller det är från ett klädföretag. Jag älskar all post helt enkelt. Jag fick två av mina favorit tidningar i dag, Vecko Revyn och Scout mag, en tidning alla medlemmar i scouterna får. När jag läst igenom båda två satte jag mig vid datorn och läste lite mail. Sen kände jag för att göra lite nytta här hemma så jag började städa städskåpet och sedan gick jag vidare till ugnen. Känner mig väldigt duktig nu. Mamma ringde och bad mig gå ner till gymmet som ligger här på gatan, vi skulle kolla om det var något för oss. Mamma köpte kort men inte jag eftersom man måste teckna sig i ett år och jag flyttar ju om ett halvår. Jag satt och sökte aupair familjer i Stockholm innan jag fann en som verkade jättetrevlig. De har en dotter på 8 år och en son på 6 år. Jag skicka min ansökan till dem och hoppas de svarar.
Ska snart äta makaroner med kassler.


Onsdag

Har bara legat hemma och kollat på TV och film i dag med Björn. Han åkte hem för en halvtimme sedan men kommer tillbaka senare ikväll.
I morgon måste jag verkligen till HD, jag har ju varit borta därifrån väldigt mycket eftersom jag varit sjuk. Jag är fortfarande sjuk men orkar inte sitta hemma bara.

I helgen ska jag iväg på distriktstämma med muf. Ska även på musikal där Ted och Vibeke skall vara med. Jag längtar verkligen. Det ska bli så himla kul att träffa alla mufare från Skåne igen.

Mamma kommer snart hem från jobb jag får väl städa upp lite här innan.


Fortfarande sjuk

På sista tiden har jag varit sjuk mycket och jag är det fortfarande. Vissa dagar mår jag jättebra andra vill jag bara krypa ner under täcket för att jag mår så himla dåligt. Jag var inte på HD i dag eftersom jag inte mår bra och jag ska nog inte dit i morgon heller. 

Ska snart kolla på Andra avenyn med Björn, han är också sjuk så vi ligger här hemma och tycker synd om oss själva.
Det blir ett kort inlägg i dag orkar inte skriva.

Styrelsemöte

Kom precis hem till Björn från att ha varit på styrelsemöte med scouterna. Björn skulle hämta mig efter mötet och eftersom jag inte viste när mötet skulle sluta så skulle jag ringa och meddela han. Men när jag skulle ringa så hade min mobil dött så Björn från styrelsen erbjöd mig skjuts till Teckomatorp. När jag väl kom hem till min Björn så var han inte hemma så jag ringde han från hemtelefonen, då visar det sig att han står och väntar på mig utanför lokalen vi var i innan. Han hade stått där när vi åkte men inte sett mig. Så nu sitter jag och väntar på han här hemma. Sen ska vi ta ett långt samtal om vårt förhållande. Det knakar i fogarna.
Är fortfarande sjuk så jag stannar nog hemma från HD i morgon, jag var där i dag men det var verkligen en plåga på grund av att jag mådde så dåligt.

Björn kommer nu så jag måste sluta.


ALU 2

Har precis kommit hem från ALU del 2 utbildningen. Helgen var helt underbar med många skratt och lite sömn.
Det hade blivit något fel med info till utbildningen så alla hade inte fått veta att det var i helgen, vi blev bara 9 av 16 och sen på kvällen åkte Lotta hem för hon skulle jobba på morgonen. Vi spelade en massa spel o lekte Tarzan o Jane. Måste säga att det var väldigt kul men väldigt svårt att förklara och förstå. Vi hade även lägenbål inomhus med lite för lite ljus. Jag, Simon och Sanne bastade på kvällen och det var så himla skönt. Vi blev lite barnsliga och började kasta vatten på varandra så det samlades vatten på hela golvet som jag och Simon fick städa upp idag. Men vi hade otroligt kul. Nästa och även den sista ALU kursen för oss kommer bli i April. Jag kommer verkligen sakna alla i gruppen. Vi har blivit så bra vänner och har verkligen jättekul när vi träffas. Jag glömde att ta foto i helgen. Men jag har alla minnen i hjärtat ändå.

HD i morgon och på kvällen blir det styrelsemöte i Billeberga. Mitt sista styrelsemöte med scouterna. Jag kände att jag inte har tid och så ska jag ju flytta sen så då kan jag inte sitta kvar där.


sjuk

I dag är jag mega förkyld, i morse när jag skulle upp kl 7 för att fixa mig innan jag skulle till HD så kunde jag inte prata. Jag har så sjukt ont i halsen och jag får nästan ingen luft. Jag bestämde mig för att stanna i sängen eftersom jag hade så ont. I dag har jag bara legat i sängen o sedan flyttat mig till soffan. ska snart lägga mig i sängen igen för att kolla lite film. När mamma kommer hem ska hon följa med till jobbet för att hjälpa mig så att det bara tar 1 timme istället för 2. Även om jag är sjuk så måste jag jobba men det löser sig. Min mamma är så snäll som hjälper mig. Ska packa ikväll för i morgon bär det av på andra delen utan ALUn. Jag saknar alla i ALU gänget men i morgon träffas vi. Jag vet att Max inte kommer för han är i lumpen, det är lite tråkigt men jag tror vi klarar oss ändå.

Sitter just nu och kollar alla bilderna från Göteborg. Nästan hela klassen har lagt upp bilder på sina bilddagböcker. Ska lägga upp mina senare eller efter helgen.


RSS 2.0